tiistai 14. lokakuuta 2008

Syväanalyysi uusien asukkaiden dilemmasta

Asukkaiden käyttäytyminen muuttuu yleensä jonkin verran suuntaan tai toiseen talossa olon aikana. Entinen petikumppani muuttuu viholliseksi, kiusaajasta tulee kiusattu, suositusta tulee inhokki.

BB-kilpailu on katsojille noin kolmen kuukauden pituinen jatkumo. Katsojat haluavat nähdä miten asukkaat sopeutuvat, pärjäävät, kehittyvät, muuttuvat ja kasvavat.

Uudet asukkaat ovat ongelmallisia. He rikkovat talon sisäiset suhteet. Tulee uusi inhokkeja ja lemppareita, sänkykaveri vaihtuu ja tupakkaringin kokoonpano muuttuu. Tämä on toisaalta mielenkiintoista, mutta se rikkoo katsojien harmonian ja jatkumon. Katsojien on aloitettava ohjelman seuraaminen ikään kuin alusta. Heidän on tutustuttava uusiin asukkaisiin ja sopeuduttava uuteen tilanteeseen.

Ohjelman mielenkiinnon kannalta on ongelmallista, että katsojat eivät välttämättä jaksa tutustua uusiin asukkaisiin ja muuttuneeseen tilanteeseen. BB:n katsominen jää sikseen.

Itse olen tällä hetkellä tilanteessa, että en lainkaan jaksaisi kiinnostua Kaisa-Reetan tai Annan tekemisistä. Haluan takaisin Minnan, Nikon, Mariannan ja Andreaksen. Tutut räväkät tyypit, jotka tunnen.

Ei kommentteja: