tiistai 21. lokakuuta 2008

Johan voittaa Big Brotherin

Taitaa olla niin, että Sami Aaltosen ja Mikko Räisäsen suosikkipoika Johan tulee BB-talosta 55 000 euroa rikkaampana. Se viisi tonttua tuli jo pokerista.

Uskomatonta miten yhtä asukasta voidaan suosia näin paljon. Voisi luulla, että kilpailijat olisivat edes jonkin verran tasa-arvoisia. Mutta ei. Johan kerää rahan arvoisia sympatioita Afrikka-keikan avulla. Tällä hetkellä muita voittajasuosikkeja ei ole. Myös Marianne mainitsi eilisessä BB-extrassa Johanin suosikikseen.

Totuuden nimissä on sanottava, että Afrikan Big Brotheriin osallistuminen ei olisi ollut edes mahdollista mm. Anniinalle. Neitokaisella on niin heikko englannin osaaminen. Myös Jari-Matin englanti kangertelee. Sen sijaan ainakin Cheryll ja Kassu puhuvat kohtuullisen hyvää englantia.

Munyan tilannetta ei käy kateeksi. Asukkaat puhuvat useasti keskenään suomea. Oi sitä myötähäpeää, jotka katsojat kokevat suomalaisesta "vieraanvaraisuudesta". Johanin oltavat Etelä-Afrikassa ovat huomattavasti mukavammat, sillä siellä asukkaat puhuvat muutenkin englantia keskenään.

Olisikohan asukasvalinnoissa pitänyt ottaa paremmin huomioon asukkaiden englannin taito? Olisiko Isoveljen pitänyt briiffata asukkaita etukäteen Munya tulosta, jotta asukkaat olisivat mm. ymmärtäneet puhua enemmän englantia?

1 kommentti:

sea kirjoitti...

Jos viittaat suosimisella viime viikon kolhoosiin, niin ehkä Johan säästettiin äänestykseltä juuri Afrikkaan lähdön takia. Matka on kuitenkin järjestettävä eikä semmoinen ihminen voi olla äänestyksessä. Ja kyllä Johan oli oikeastaan ainoa fiksu vaihtoehto vaihtoon, reipas, alkuperäinen asukas, osaa englantia ja edustaa Suomea aika hyvin.

Empä tiedä onko vaihto ollut jo toteutusasteella kun bb-väki on valittu, mutta osan kielitaidottomuus kyllä hävettää. Toisaalta briiffaus olisi pilannut yllätyksen. Jälkikäteen olisi voinut kyllä sanoa.