torstai 22. syyskuuta 2011

Big Brother – varma syksyn merkki

Jos nimet Perttu, Sari, Sauli, Anniina, Aso ja Niko merkitsevät sinulle muutakin kuin kenties nimiä kalenterissa, olet todennäköisesti hurahtanut ilmiöön nimeltä Big Brother. Jos puolestaan ihmettelit mitä nimet ovat, voidaan sinulle paljastaa että ne oli tähänastisten kuuden Big Brother Suomen voittajien etunimet.

Big Brother jakaa kansan mielipiteet sujuvasti kahtia. On olemassa henkilöitä, joita moinen ”sosiaaliporno” ei kiinnosta sitten tippaakaan ja niitä jotka odottavat BB-syksyä aina yhtä suurella innolla. Toisaalta on myös tv:n katselijoita, jotka fanittavat täysillä kyseistä ohjelmaa niin, että ovat hankkineet vuorokauden ympäri asukkaita seuraavan palvelun, eli BB 24/7:n. Kaapelitv:ssä saatavilla oleva TV-versio näyttää 24/7 ohjattua lähetystä BB-talosta. Netissä palvelu on parempaa, sillä siellä pääset valitsemaan jopa kameran mitä haluat katsella viidestä eri kanavasta, joista kaksi on studio-ohjaajan ohjaamia kanavia.

Näiden lisäksi on tietenkin olemassa päivittäinen BB-extra ja sunnuntai-illan talk-show, jossa perinteisesti pudotetaan yksi tai useampi asukas sen mukaan mitä katsojat ovat äänestäneet. Äänestyksestä puheenollen, tuo toiminto on ehkä raivostuttavin piirre koko Big Brotherissa, ainakin jos katsoo TV-lähetyksiä. Äänestysohjeita tulee joka väliin ja äänestystilanne ”elää” lähetyksessä uskomattoman paljon draaman kaaren muotoja noudattaen juuri niin että se houkuttelee äänestämään omaa suosikkiaan. Tästä onkin viime kausien aikana ollut paljon polemiikkia netin keskustelupalstoilla. Ja viimeisin myrskynpoikanen saatiin kun Mikael meni niukin naukin ohi Stefanista kun kyseessä oli ”sensaatiomainen” äänestys siitä kuka pääsisi alkuviikoilla suoraan finaaliin. Mikä on sitten totuus, mene ja tiedä.

Tämän vuoden talo on todella värikäs viime vuoden bunkkeriksikin haukuttuun taloon verrattuna. Pirteitä värejä ja melkoisia omituisuuksiakin sisältävä talo saa ainakin tv:n kontrastit naukumaan, sillä talossa on nyt käytetty todella rohkeita väriyhdistelmiä. Vai mitä sanotte sateenkaaren värisistä huonekaluista tai vaikkapa pinkistä saunasta? Mukana on myös upeita ja rohkeita seinätarroja ja villejä tapetteja.

Talon sisustuksen suunnittelusta ja käytännön toteutuksesta vastaa Tiina Anttila. Anttila saikin tehtävän jonka mukaan talosta piti tulla satumainen ja erikoista lookia sisältävä luomus. Ja siinä Anttila on todellakin onnistunut. Taloon on tuotu mm. antiikkikalusteita joita on maalattu ja verhoiltu talon tyylin mukaan. Myös talon iso, mittatilaustyönä tehty, ruokailupöytä on näkemisen arvoinen.

Talon asukkaat pääsevät jälleen varmasti tekemään viikko- ja päivätehtäviä, jotka ovat neroudessaan ja älyttömyydessään varsin hauskoja katsoa. Tai sitten ei ole. Ihmistarhan asukit ovat tähän mennessä jo saaneet mm. selviytyä kuparikaivoksella ja leikkiä mehiläisyhdyskuntaa. Jäämmekin mielenkiinnolla odottelemaan minkälaisia viikkotehtäviä Isoveli on kilpailijoille keksinyt jatkossa. Yksi historian parhaista viikkotehtävistä oli erään kauden pokeripelit jossa voittaja palkittiin ruhtinaallisesti. Tuon kauden voittaja, Anniina Mustajärvi pääsi myös osallistumaan PokerStarsin Bahaman turnaukseen. Nähdäänköhän tällä kaudella talossa pokeria? Alkukauden perusteella räsypokka on todennäköisempää kuin Texas holdem tai muu perinteinen pokeri.

Artikkelin tuottanut Pokerlistings – Suomalainen pokeriopas

Ei kommentteja: