maanantai 8. syyskuuta 2008

Kritiikkiä BB-tuotannolle

Tämän vuotinen Big Brother on ollut viime vuotista mielenkiintoisempi. Tuotanto on onnistunut haasteissaan hyvin. Tässä kuitenkin muutama kritiikin sana tähän astisesta elämästä talossa:

1. Palomies-viikkotehtävä. No olihan se kokonaisuudessaan hieman tylsä. Tehtäviä kehittävillä Pelle Pelottomilla oli loppunut luovuus kesken. Viikkotehtävän hyvinä puolina voi mainita sen, että viikkotehtävä ei ollut täysin monotoninen, esim. tietyn km-määrän juoksemista tai hiihtämistä, Big Brotherin hälytykset aiheuttivat asukkaissa äksyilyä ja että viikkotehtävän epäonnistuminen herätti asukkaiden välillä jäntevää keskustelua ja pientä kyräilyä.

2. Asukkaiden kontakti ulkomaailmaan. Big Brotherin yksi idea on sulkea ja eristää asukkaat taloon. Tänä vuonna Marko on jo käynyt ulkomaailmassa. Lisäksi talossa oli palomies-viikkotehtävän aikana ulkopuolinen valvoja katsomassa asukkaiden perään.

3. Sunnuntain päälähetyksessä ohjelma-aika oli varsin niukka ja Vappu Pimiällä oli hirveä kiire eteenpäin. Miksi? Tuliko ohjaajalle yllätyksenä, että talosta lähteekin kaksi ihmistä ja Vapun tulisi haastatella heitä molempia?

4. Kiroilukielto. Asukkaiden kiroilu ärsyttänee varmasti monia. Ja vaikka kiroilu itsessään ei ärsyttäisi, niin se vaikeuttaa illan päälähetyksen seuraamista. "Jos piip Niko lähtee niin piip piip minä piip saa Cheryn piip." Siis anteeksi mitä?

5. Tuplahäätö. Tuplahäätö ei sellaisenaan ole huono päätös, mutta se ennakoi sitä, että taloon alkaa lappaamaan uusia asukkaita samaan tahtiin kuin viime vuonna. Esim. viime vuoden neljästä finalistista ainoastaan kaksi oli ollut talossa alusta alkaen. Finalisteista Riitta eli BB-Rilli ehti olla talossa neljä viikkoa(!) ja oli silti finaalissa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ei kiroilu ärsytä, eikä vaikeuta ohjelman seuraamista. ainoastaan ne vitun piipit jotka täytyy tunkea lähes joka vitun vitun päälle häiritsevät ohjelman seuraamista, ohjelman, joka alkaa klo 22.00. todella naurettavaa toimintaa, tissiäpersettä(löysää)kyrpää näytetään ja suihkukameroita kaupitellaan, mutta vittua ei saa sanoa. voi vittu. (jos ei nyt käynyt selväksi niin paheksun vain ja ainoastaan sitä vitun sensurointia)