lauantai 13. syyskuuta 2008

Kaupassa käynti - niiiin tylsää!

Kaupassa käynti on asukkaiden joka viikkoinen rutiini. Miksi tuotanto haluaa, että kaupassa käynti pitää olla niin vaikeaa, salaista ja ihmeellistä? Olisiko tämä ajattelutapa alkuperäinen jäänne jostain Iso-Britannian BB-kaudesta?

Kassakoneen ohjeita ei voi antaa etukäteen, aikaa on usein suhteettoman vähän, asukkaat eivät ehdi suunnitella etukäteen kauppaostoksia, kaupassa käy aina ainoastaan 1-2 henkilöä kerralla, henkilöiden valinta on "salaista", kauppareissu tulee enemmän tai vähemmän yllätyksenä jne. Samat kuvio aina.

Miksi kaupassa ei saisi käydä milloin vain?

Kauppareissulla tapahtuneista sääntörikkomuksista saatetaan rankaista suhteettoman ankarasti, vaikka rikkomukset olisivat vahinkoja, ja täysin mitättömiä ja merkityksettömiä. Näin ainakin kaudella BB-07.

Toivottavasti BB:n tuottajat löytäisivät vähän vaihtelua näihin kauppareissuihin. Nykyiset isoveljen pikku kauppajäynät alkavat olla enemmän kuin nähtyjä. Olisi jo mielenkiintoisempaa kuunnella asukkaiden kinastelua ja suunnittelua, mikäli heille esim. oikeasti annettaisiin aikaa suunnitella ja toteuttaa kaupassa käynti. Näinhän se olisikin todellisessa elämässä.

1 kommentti:

sea kirjoitti...

Eihän britti bb:ssa ollut kauppaa, tai ainenkaan niissä mitä Suomessa näytettiin. Heille annettiin lista mistä valita tuotteet, he listasivat haluamansa liitutaululle ja toimittivat isoveljelle.